Nieuws

LET OP bij het gebruik van E10

Ga je tanken bij een benzinepomp dan krijg je vanaf 1 oktober 2019 geen Euro 95 E5 maar Euro 95 E10. Voor de meeste auto’s is dat geen enkel probleem, maar voor tuin & park machines kan het wel zorgen voor motorproblemen. 

E10 benzine bestaat uit gedeeltelijk bio-ethanol. Het is 90% brandstof en 10% bio-ethanol. Bio-ethanol wordt gemaakt van suiker, maïs of tarwe. Dit betekent dat E10 milieuvriendelijker is dan Euro 95. Het nadeel van bio-ethanol is dat het agressiever is dan benzine en ook minder lang houdbaar is. Dat zorgt ervoor dat wanneer E10 zo’n 3 weken stiltaat in een tank het een stroperige substantie. In de winter kan dat voor tuin & park machines een probleem zijn. Deze staan lange tijd stil en dat zorgt ervoor dat de brandstof motorproblemen kan veroorzaken. 

Om dit te voorkomen kan je bij ons additive krijgen om brandstof langer te houden. Ook kan je aspen 2-takt of 4-takt gebruiken, deze is jarenlang houdbaar. Zeker in de winter maanden is het raadzaam om tuin en park machines hiermee af te tanken.

ACTIE!
Om goed de winter door te komen hebben we een speciale Aspen aanbieding. Bij aankoop van 3 vaatjes Aspen betaal je nu €49,50 incl. btw
(i.p.v. €59,85)

aspen actie

winterbeurt grasmaaier