Nieuws

Splinternieuwe 6R serie van John Deere

De nieuwe 6R-serie van John Deere bestaat uit 14 modellen van de nieuwe generatie met een vermogen van 110 t/m 250 pk. Deze 6R-serie is een stuk slimmer dan de voorgaande serie, en dat gaan gebruikers zeker merken! 

Viercilinder en zescilinder trekkers

De nieuwe 6R-serie bestaat onder andere uit een viercilinder model (de 6R 150) , vooral bestemd voor gemengde landbouwbedrijven, en de 6R 185 met zes cilinders, een speciale transporttractor voor landbouwers en loonwerkers die vaak op de openbare weg zitten.

90 % minder klikken op display

Een heel nieuwe functie van de 6R-serie is het 1-Click-Go AutoSetup-systeem, waarmee instellingen op de tractor en werktuigen veel sneller en gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd. De operator hoeft op de akker 90 procent minder te klikken op de display, en de tractor is altijd perfect afgesteld.

Plannen en in de cloud beheren

Alle vereiste instellingen kunnen van tevoren worden gepland en in de cloud worden beheerd, inclusief agronomische gegevens zoals perceelsgrenzen, stuurlijnen en beschrijvingen. Nadat de tractor de perceelsgrens heeft overschreden, wordt het opgeslagen profiel automatisch beschikbaar gesteld en kunnen ook tijdelijke chauffeurs consistent zorgvuldig werken en fouten vermijden.

Meer comfort

AutoSetup maakt het leven van de bestuurder dus gemakkelijker, maar John Deere heeft ook aan het comfort van de gebruiker gedacht. Het dashboard achter het stuur is bijvoorbeeld verdwenen: dat verbetert niet alleen het zicht, maar ook de bediening door de operator via de armleuning en de rechterconsole. Alle instellingen en indicatoren zijn te vinden op de hoekstijldisplay.

E-joystick

Ook de E-joystick is een nieuwe functie, die vooral nuttig is bij het gebruik van de voorlader. De operator kan de lay-out van de knoppen vrij configureren en de rijrichting gemakkelijk wijzigen met de omkeerknop. Een speciaal handdetectiesysteem vervangt daarbij de vroegere veiligheidsklep.

Dynamisch weegsysteem

Voor voorladers is er een dynamisch weegsysteem voor weging onderweg zonder de tractor tot stilstand te hoeven brengen. En met de functie Terug-naar-positie kan de lader met één klik in de juiste stand worden gezet. De functie Horizontaal nivellering voorkomt dat er lading uit de laadbak wordt gemorst.

IPM nog slimmer

IPM (Intelligent Power Management) op de nieuwe 6R-serie is nu nog slimmer geworden. Dat houdt in dat de IPM niet alleen werkt bij transport en gebruik van de aftakas, maar nu ook extra vermogen levert voor hydraulische toepassingen. De viercilindermodellen kunnen nu tot 20 pk leveren en de zescilindermodellen tot 40 pk bij gebruik van hydraulische ventilatoren, pompen en de meeste hydraulisch vermogen verslindende werktuigen, zoals balenpersen, mengmesttanks en zaaimachines.