Kooimaaier slijpen

Essentieel voor een prachtig gazon

Een kooimaaier is een fantastische machine voor een prachtig gazon, mits de messen scherp zijn. Het slijpen van de kooien is dan ook van belang, maar het is ook een klus die om de juiste vakkennis én machines vraagt. Omdat veel van onze klanten over een kooimaaier beschikken hebben wij dan ook onze tuin- en parkdiensten uitgebreid met de aanschaf van een kooimaaier slijpbank.

Waarom je kooimaaier laten slijpen

Een kooimaaier is cruciaal voor een prachtig gazon. Om het gras te maaien maakt een kooimaaier gebruik van een snijcilinder en een ondermes, waarbij het gras rechtop wordt gehouden en als met een schaar wordt geknipt. Om goed te blijven maaien, moeten de snijcilinder en het ondermes nauwkeurig zijn afgesteld. Als de snijcilinder bot is of niet correct is afgesteld, kan dit leiden tot een minder mooie snit en extra slijtage aan de machine.

Hoe gaan we te werk

Bij Schipper Mechanisatie maken we gebruik van de kooimaaier slijpbank, ontworpen om de klus snel en effectief te klaren. We demonteren zorgvuldig het ondermes, deze wordt gevlakt om ervoor te zorgen dat hij helemaal recht is en hierdoor goed knipt. Vervolgens plaatsen we de kooi in de slijpbank, zorgen voor nauwkeurige uitlijning en gebruiken en brengen we de snijcilinder in topvorm. We monteren het ondermes weer en stellen deze nauwkeurig af, zodat de kooimaaier weer klaar is om te maaien.

Kies je ervoor om je kooimaaier bij ons te laten slijpen dan kan je er zeker van zijn dat de kooimaaier zijn werk vervolgens weer perfect uitvoert.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Slijpbank kooimaaier schipper mechanisatie 6

Slijpbank kooimaaier schipper mechanisatie 8

Slijpbank kooimaaier schipper mechanisatie 1

Nieuwste berichten

Bekijk ook deze berichten

Aanmelden voor nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van het laatste John Deere nieuws, de ‘nieuwste’ occasions, tuin & park aanbiedingen, mechanisatie acties en meer.

© Schipper Mechanisatie B.V. 2022 | Design by Studio de Opkamer | Privacy statement