‘’Ik ben altijd nog blij dat dat ik de trekker wereld in ben gegaan.’’

Arnoud van Hierden

Één van dé gezichten van Schipper Mechanisatie is: Arnoud van Hierden. Als je een beetje bekend bent met ons bedrijf, dan ken je Arnoud ook. Maar wist je ook dat Arnoud bijna zijn geld had verdiend als automonteur in plaats van door te sleutelen aan John Deeres? Niet? Dan is het hoog tijd om iets meer te weten te komen over onze chef werkplaats.

Van auto’s naar tractoren
Op 18 september 2002 was de allereerste werkdag van Arnoud bij Schipper Mechanisatie. Als 15-jarige startte hij als stagiair en dat hij bij ons terecht kwam is een bijzonder verhaal. Arnoud: ‘’Ik had mij aangemeld voor de opleiding tot autotechnicus, maar blijkbaar waren ze mijn aanmelding kwijtgeraakt. Zo kwam ik er na een maand achter dat de opleiding begonnen was zonder mij. Gelukkig is mijn vader heel nuchter en praktisch ingesteld. Hij zei: ‘’Als je wil, is er altijd werk.’’ Op dat moment had hij net zijn eerste John Deere gekocht bij Schipper en hij dacht, daar hebben ze misschien wel een stageplek. Dus nam hij contact op met Wouter Schipper en vroeg: ‘’Mag die jongen bij je beginnen? Desnoods betaal ik je de opleidingskosten.’’ Natuurlijk was dat laatste niet nodig, maar zo kwam ik bij Schipper terecht en hier werk ik dus nu al ruim 20 jaar.’’

Met plezier werken in de agrarische sector
Dankzij zijn vader is Arnoud een andere weg ingeslagen, maar daar heeft hij absoluut geen spijt van: ‘’Ik ben altijd nog blij dat dat ik de trekker wereld in ben gegaan. Het sleutelen aan een trekker, mede door de elektronica, vind ik uitdagender. Maar ook de agrarische sector past bij mij, daar ben ik in opgegroeid. En dat zie je ook terug in ons team. Het team van Schipper Mechanisatie bestaat grotendeels uit jonge gasten die echt lol hebben in hun werk. Samen werken we hard, maar ook met een geintje op z’n tijd en daar draagt Wouter ook aan bij. Wil je een machine lenen voor een klusje thuis, dan is dat prima en fouten maken mag. We zetten ons hier echt samen in voor onze klanten.’’

Elke dag is anders
Ondertussen is Arnoud al lang geen stagiair meer. Na zijn opleiding werd hij officieel trekkermonteur en vervolgens maakte hij de stap naar chef werkplaats. Een mooie, verantwoordelijke functie: ‘’Mijn werk is heel afwisselend. Het ene moment ben ik met de planning bezig, dan ga ik op pad om een demo te geven om vervolgens garantiezaken af te handelen. Maar zo nu en dan vang ik ook klussen op voor collega’s en installeer ik bijvoorbeeld een maairobot. Dat maakt dat ik hier al 20 jaar met veel plezier werk.’’

Kom bij ons team!
Wil jij net als Arnoud werken in een jong, enthousiast team en sleutelen aan een grote verscheidenheid aan machines? Ga dan bij ons aan de slag als (leerling)monteur. Dan sleutel jij straks ook aan John Deere trekkers, Yanmar shovels en Pöttinger machines. Lees hier meer over de vacature. Interesse? Neem dan contact met ons op. 

SMP  dsc3789 bedrijfsreportage LR 81

Nieuwste berichten

Bekijk ook deze berichten

Slijpbank kooimaaier schipper mechanisatie 4

Kooimaaier slijpen

Een kooimaaier is een fantastische machine voor een prachtig gazon, mits de messen scherp zijn. Het slijpen van de kooien is dan ook van belang, maar het is ook een klus die om de juiste vakkennis én machines vraagt. Omdat veel van onze klanten over een kooimaaier beschikken hebben wij dan ook onze tuin- en parkdiensten uitgebreid met de aanschaf van een kooimaaier slijpbank.

Heater afbeelding

Efficiënte kachel voor diverse toepassingen

Snel en efficiënt een ruimte verwarmen? Dan is deze infrarood heater een aanrader! Het is een handige en stille warmtebron die direct verwarmt met infraroodstraling. Perfect voor plekken zoals werkplaatsen, garages, winkels en showrooms.

Colin ruitenberg

Maak kennis met onze nieuwe collega

Enige tijd geleden plaatsten wij een oproep dat we op zoek waren naar een leerling monteur. Colin Ruitenberg (16 jaar) zag deze oproep voorbij komen en nam contact met ons op. Daar zijn wij blij mee, want Colin is zeker een aanwinst voor ons team zowel als monteur als persoon. Daarom stellen we hem graag aan je voor.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van het laatste John Deere nieuws, de ‘nieuwste’ occasions, tuin & park aanbiedingen, mechanisatie acties en meer.

© Schipper Mechanisatie B.V. 2022 | Design by Studio de Opkamer | Privacy statement