Maak kennis met Daniël van Dasselaar

‘’Werken met machines zoals een balenpers of schudder vind ik het mooist!’’

Ruim 1,5 jaar werkt Daniël van Dasselaar (19 jaar) als monteur bij ons. Voor velen is hij bekend van ‘de John Deere auto’, waar hij met vrienden mee naar Budapest is gereden. Met zijn voorliefde voor het sleutelen aan landbouw- en hooimachines is Daniël de perfecte aanvulling op ons team. Maak kennis met deze enthousiaste, leergierige monteur.

Van de ene Schipper naar de andere

In eerste instantie was het niet de bedoeling dat Daniël ooit bij Schipper Mechanisatie zou gaan werken: ‘’Ik deed de opleiding mechatronica en heb 10 weken stagegelopen bij Schipper Farm Tech. Dit was een eye opener voor mij. Ik vond de agrarische sector wel leuk, maar het werk sprak mij minder aan, ik wilde liever sleutelen aan landbouwvoertuigen.’’ Het gevolg was dat Daniël stopte met mechatronica en de opleiding tot monteur landbouwvoertuigen ging doen om daarnaast bij Schipper Mechanisatie aan de slag te gaan.’’

Het vak leren van de beste

Door corona liep alles anders en had hij niet tot nauwelijks les op school, gelukkig leert hij het vak nu van de beste: ‘’Bij Schipper is Meindert van den Pol dé specialist op het gebied van landbouw- en hooibouwmachines. Ik leer veel van hem.’’ Hij voegt er lachend aan toe: ‘’Soms denk ik dat ik iets snel gefixt heb en dan komt Meindert en doet hij het nog sneller.’’

Mooiste werk dat er is

Naast het werk bij Schipper helpt Daniël ook vaak op het melkveebedrijf van zijn ouders: ‘’Thuis hebben wij 70 koeien. Ik vind het leuk om te helpen, maar mijn passie ligt echt bij de techniek. Ik vind het mooi om aan machines te sleutelen en ze af te stellen naar de klant specifieke eisen. Zo heb ik laatst een opraapwagen, die total loss was, voorzien van een nieuwe rotor. Dat zijn mooie klussen. En ik ben opgegroeid tussen de John Deere trekkers, dus ik zit hier helemaal goed!’’

Nieuwste berichten

Bekijk ook deze berichten

Slijpbank kooimaaier schipper mechanisatie 4

Kooimaaier slijpen

Een kooimaaier is een fantastische machine voor een prachtig gazon, mits de messen scherp zijn. Het slijpen van de kooien is dan ook van belang, maar het is ook een klus die om de juiste vakkennis én machines vraagt. Omdat veel van onze klanten over een kooimaaier beschikken hebben wij dan ook onze tuin- en parkdiensten uitgebreid met de aanschaf van een kooimaaier slijpbank.

Heater afbeelding

Efficiënte kachel voor diverse toepassingen

Snel en efficiënt een ruimte verwarmen? Dan is deze infrarood heater een aanrader! Het is een handige en stille warmtebron die direct verwarmt met infraroodstraling. Perfect voor plekken zoals werkplaatsen, garages, winkels en showrooms.

Colin ruitenberg

Maak kennis met onze nieuwe collega

Enige tijd geleden plaatsten wij een oproep dat we op zoek waren naar een leerling monteur. Colin Ruitenberg (16 jaar) zag deze oproep voorbij komen en nam contact met ons op. Daar zijn wij blij mee, want Colin is zeker een aanwinst voor ons team zowel als monteur als persoon. Daarom stellen we hem graag aan je voor.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van het laatste John Deere nieuws, de ‘nieuwste’ occasions, tuin & park aanbiedingen, mechanisatie acties en meer.

© Schipper Mechanisatie B.V. 2022 | Design by Studio de Opkamer | Privacy statement